Europos šalių virtuvė: kulinarinės tradicijos ir receptai

Europos šalių virtuvė: kulinarinės tradicijos ir receptai

 Paskanauti nacionalinių įvairių šalių patiekalų – kiekvieno žmogaus svajonė. O ką daryti, jei nėra galimybių išsiruošti į kokią nors šalį? II gimnazinės klasės mokiniai įsitikino, kad kartais nesunkiai paruošiami svečios šalies virtuvės patiekalai gali atkeliauti ir ant mūsų stalo.

 Internete mokiniai domėjosi ES šalių tradiciniais patiekalais, surinko medžiagą ir parengė aplanką „Tradiciniai Europos Sąjungos šalių patiekalai“. Europos šalių virtuvės turi kuo didžiuotis. Tuo, rinkdami medžiagą,  įsitikino mokiniai.

 Kai kuriuos patiekalus ir patys pabandė pasigaminti. Visi galėjo paragauti serbiškos baltos mišrainės, Maltos kotletukų su daržovėmis bei graikiško deserto – pyrago „Galoktobeurekas“.

Irena Kliknienė, technologijų vyresnioji mokytoja

 

Ekonomikos pamoka „Euras mūsų kasdienybėje“

Ekonomikos pamoka „Euras mūsų kasdienybėje“

 Balandžio 21 dieną vykdant numatytas projekto „Mokyklos – Europos parlamento ambasadorės“ veiklas, II gimnazinės klasės mokiniams buvo organizuota ekonomikos pamoka „Euras mūsų kasdienybėje“.

 Pamokoje mokiniai susipažino su euro atsiradimo istorija. Dirbdami poromis atliko http://eurolygostestas.euras.lt/ testą.

 

 Po to peržiūrėjo savaitę kauptas eurų monetas, suskaičiavo, kiek ir iš kokių šalių turi monetų, atliko statistinę analizę, gautus rezultatus pavaizdavo diagramomis. Taip pat ruošė medžiagą plakatui.

Daiga Milkintienė, ekonomikos vyresnioji mokytoja

 

 

Papildoma informacija