Pabuvojome Mažojoje Lietuvoje

Pabuvojome Mažojoje Lietuvoje

Vykdydami gimnazijos projektą „Kokybės krepšelis“ rugsėjo 21 d. su I g ir II g klasių mokiniais lankėmės Mažojoje Lietuvoje.

Maršrutą sudarė keletas svarbių šiam regionui vietų. Pirmiausiai pabuvojome ant Rambyno kalno, kur susipažinome su jo istorija, dabartine padėtimi. Po to užsukome į Bitėnų kapinaites, dar vadinamas Mažosios Lietuvos panteonu. Šios pagal Mažosios Lietuvos tradicijas sutvarkytose ir tvarkomose kapinėse yra palaidotas Vilhelmas Storostas – Vydūnas, Martynas Jankus ir jo šeimos nariai ir kiti žymūs šio krašto kultūros veikėjai. Prie Vydūno kapo mokiniai pasakojo apie jo asmenybę, nuopelnus, skaitė mintis. Sustojome ir prie paminklo K. Donelaičiui. M. Jankaus muziejuje dalyvavome Kultūros paso edukaciniame renginyje „Knygnešių keliai. Ostpreussen, Bitėnai per Lompėnus“, pavaikščiojom po paveikslų parką, stebėjomės jo originalumu. Toliau mūsų išvyka tęsėsi Priekulėje I. Simonaitytės muziejuje, kur dalyvavome dar viename Kultūros paso edukaciniame užsiėmime „Pasigamink marškinėlius „Nepamiršk, kas esi“. O kelionę baigėme nuostabiame Švėkšnos miestelyje, kur žavėjomės didinga bažnyčia, dvaru, parku, miestelio savitumu.

Grįždami reflektavom: mokiniai atsakė į pateiktus klausimus apie lankytinas vietas, žymius žmones, dalijosi įspūdžiais, emocijomis. Išvada viena: kiekviena tokia kelionė augina asmenybę – ugdo svarbiausias kompetencijas.

Lietuvių kalbos mokytoja Elena Vaitkuvienė

Ankstesnis straipsnisNetradicinės pamokos Maironio tėviškėje
Sekantis straipsnisBaltų vienybės diena