Taip pradėjome adventą

Taip pradėjome adventą

Su kalendorine žiemos pradžia atėjo adventas – reikšmingas, pilnas laukimo prieškalėdinis laikotarpis – ramybės, fizinio ir dvasinio apsivalymo metas. Tai laikas, kurio metu kviečiama nebeskubėti, nurimti ir susikaupimo tyloje pasiruošti Kūčioms ir Šv. Kalėdų stebuklo laukimui.

Kad šis laukimas būtų šviesus ir prasmingas, gimnazijos Švč. Trejybės kuopos ateitininkai ankstyvą pirmadienio rytą pradėjo kitaip nei visada – keletui minučių pakvietė gimnazijos vyresniųjų klasių mokinius bei mokytojus kartu pradėti adventinę laukimo ir budėjimo, bendrystės bei susitaikymo su savimi, su artimu ir su Dievu kelionę. Mokiniai priminė Advento prasmę, o gimnazijos prezidentė Lizeta Karvelytė uždegė pirmąją adventinio vainiko žvakę. Ji palinkėjo, kad visa gimnazijos bendruomenė šį ypatingą laiką praleistų susikaupę, ramybėje ir rimtyje. Kiekvienai klasei ateitininkai padovanojo bičių vaško žvakutes – angeliukus ir priminė, kad reikia budėti ir laukti kūdikėlio Jėzaus. Lange deganti liepsnelė leis visiems suprasti, jog čia gyvena Dievas.

Tikybos mokytoja Vida Greičienė

Ankstesnis straipsnisGalim pasidžiaugti
Sekantis straipsnisINFORMACIJA DĖL UGDYMO PROCESO KOREGAVIMO RASEINIŲ R. NEMAKŠČIŲ MARTYNO MAŽVYDO GIMNAZIJOS 4 KLASĖS MOKINIAMS