Pažintinė kultūrinė diena. Verslumo ugdymas

Pažintinė kultūrinė diena. Verslumo ugdymas

Vasario 4 dieną vyko pažintinė kultūrinė diena skirta verslumo ugdymui. Diena prasidėjo didžiausia nuotoline pamoka Lietuvoje „Mokonomika“. Tai žinių šventė, skirta ir pasiekiama visų klasių mokiniams, jų mokytojams ir tėvams.

Iš viso žiūrovų laukė 24 pamokos, suskirstytos į tris grupes: 1–4 klasių atradėjus, 5–8 klasių kūrėjus ir 9–12 klasių ekspertus. Visai kaip mokykloje pamokos prasidėjo ir baigėsi skambučiu, o tarp jų vyko pertraukos, kurioms organizatoriai paruošė smagių pažinčių, pokalbių bei mankštų ne tik kūnui, bet ir protui.

Renginį vedė „Swedbank“ Finansų instituto vadovė ir „Mokonomikos“ iniciatorė Jūratė Cvilikienė kartu su dainų kūrėju ir atlikėju, aktoriumi Dominyku Vaitiekūnu. Jiems talkino gestų kalbos vertėjas, o visos ruošiamos 24 pamokos buvo sutitruotos.

Didžiausios nuotolinės pamokos mokytojai kalbėjo apie tvarumą, inovacijas, pilietiškumą bei kitus įdomius dalykus.

Septintokams labiausiai patiko pamoka apie tai, kaip gyvensime po 100 metų, aštuntokams – apie verslo kūrimą, o penktokams ir šeštokams – pasakojimai apie senovės Lietuvą. Labai džiaugiamės galėdami būti Lietuvos didžiausios nuotolinės pamokos dalyviais.

Po įspūdingos pamokos mokiniai mokėsi planuoti savo biudžetą ir kūrė verslo planus.

Mokytojos Irena Griškienė, Audra Jocienė, Daiga Milkintienė

Ankstesnis straipsnisMokonomika
Sekantis straipsnisKrepšinio savaitė