Klasės valandėlė su policijos pareigūnais

Klasės valandėlė su policijos pareigūnais

Gimnazijoje kiekvienam mokiniui reikia dėmesio ne tik per pamokas, bet ir kitose veiklose. Tam, kad prakalbintum jauną žmogų, įkvėptum, pamatytum jį įvairiapusį, organizuojamos įvairios veiklos.

Trečiadienį aštuntokų svečiais buvo Lietuvos Policijos Probacijos tarnybos specialistės. Vienas iš klasės valandėlės tikslų buvo supažindinti mokinius su šia profesija, suteikti daugiau žinių apie darbo specifiką, išsiaiškinti, kokių asmenybės savybių reikia norint dirbti tokį darbą.

Policijos atstovė Neringa Globienė labai išsamiai ir suprantamai papasakojo mokiniams apie savo darbą. Valandėlės metu aštuntokai sužinojo, kad Probacijos tarnybos specialistai dirba su nuteistais asmenimis, bausmę atliekančiais laisvėje. Šios srities specialistai yra žmonės, užtikrinantys nuteistų asmenų priežiūrą ištisomis paromis. Mokiniams buvo pateikta daug pavyzdžių iš nusikaltusių paauglių gyvenimo, paaiškinta, nuo kada yra taikomos bausmės nepilnamečiams asmenims ir kokiomis sąlygomis yra vykdoma atsakomybė už padarytą nusikalstamą veiką. Specialistės pademonstravo įrankius, naudojamus nusikaltėlių tramdymui, ir netgi pakvietė drąsiausius mokinius šiuos įrankius išbandyti .

Susitikimas su Lietuvos Policijos darbuotojomis suteikė mokiniams vertingos informacijos apie policininko profesiją, nusikaltimus ir jų prevenciją.

                                                                          Aštuntos klasės auklėtoja Reda Mėlinienė

 

Ankstesnis straipsnisLaureatų lietus fotografijų konkurse „Gamta bunda“
Sekantis straipsnisEuropos egzaminas