„Pasaulio kalbų karuselė“

„Pasaulio kalbų karuselė“

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena. Šiandien mūsų gimnazijos 5–8 ir I–IIg klasių mokiniai dalyvavo pažintinės kultūrinės dienos veiklose, skirtose šiai dienai paminėti. Visas šešias pamokas vyko daugybė įdomių integruotų veiklų, pavadintų „Pasaulio kalbų karuselė“.

Įvadinės pamokos metu, kuri vyko aktų salėje, buvo pateikta daug informacijos apie kalbų įvairovę, paskaitytas padavimas apie kalbų atsiradimą, perteiktos žymių veikėjų mintys apie kalbą, skelbiami tikslai ir uždaviniai bei supažindinimas su dienos veiklomis. Antrosios pamokos metu mokiniai turėjo surasti 10 įdomiausių faktų apie nurodytą arba pačių pasirinktą kalbą bei pasiruošti pristatymą (skaidrės, plakatas), pasigaminti šalies, kurioje kalbama šia kalba, atributiką. Trečioji pamoka buvo skirta pasakos „Ropė“ vertimui iš lietuvių kalbos į anglų, rusų, ukrainiečių arba į kitą paskirtą kalbą bei mokymuisi ją suvaidinti. O per ketvirtąją pamoką darbas vyko grupėse: vieni turėjo sukurti pasaką, eilėraštį arba legendą iš pateiktų žodžių apie Europos kalbas, kita grupė bandė išmokti teisingai perskaityti greitakalbes lietuvių, anglų ir rusų kalbomis bei išrinkti atstovą, kuris dalyvaus greitakalbių skaitymo konkurse. 5–6 pamokos metu vyko atliktų darbų pristatymas, kahoot viktorina aktų salėje bei refleksija.

Šios dienos veiklos praturtino mokinius naujomis žiniomis apie pasaulio kalbų įvairovę, skatino domėtis kalbomis bei jų mokytis, ugdė kūrybiškumą, kritinį mąstymą, bendrąsias bei dalykines kompetencijas.

            Užsienio kalbų mokytojos Lida Baltrušaitienė, Reda Mėlinienė, Virginija Bartkienė

 

 

Ankstesnis straipsnisPaminėjome Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną
Sekantis straipsnisKetvirtokų išvyka į Dubysos regioninio parko lankytojų centrą