Buvome aktyvūs

Buvome aktyvūs

 Gimnazijos bendruomenė aktyviai įsitraukė į birželio 4 d. organizuotą šventę „Vasara prasideda Nemakščiuose“. Buvo įrengtas gimnazijos kiemelis, kurį ne tik aktyviai lankė šventės dalyviai, bet galėjo save išbandyti įvairiose veiklose.

Pirmiausia visų dėmesį traukė prieš dvi savaites mūsų gimnazistų fasadiniais dažais ant medinių molbertų nutapytų gėlių paroda. Dailės mokytoja Irena Kliknienė vykdė su mokiniais ne tik šį projektą, bet šventės metu organizavo ebru tapybą ant popieriaus ir medžio ripkų, molbertinę tapybą akrilu bei tatuiruočių piešimą. Visus džiugino jaunųjų gimnazistų kūryba, o atėję vaikai ir jų tėveliai džiaugėsi savo ebru tapybos darbeliais.

Taip pat daugumos dėmesį patraukė ir I g klasės mokinių projektas „Savasties paieškos Nemakščių miestelyje“, kurį organizavo matematikos mokytoja Irena Griškienė. Gimnazistai kvietė svečius sukti užduočių ratą, atsakyti į klausimus apie Nemakščius, o nežinant atsakymo jo ieškoti informaciniame stende. Kiekvienas dalyvis ne tik praplėtė žinias apie Nemakščių istoriją, kultūrą, bet vaišinosi gautais saldžiais prizais.

Be to, ne vienas šventės svečias fotografavosi prie foto sienelės – lietuvių vyro ir moters siluetų, papuoštų gamtinėmis medžiagomis. Šią įspūdingą sienelę sukūrė pradinių klasių mokytojai.

Kūno kultūros mokytojas Saulius Radčenko sutelkė gimnazijos mokytojų komandą, kuri teisėjavo „Stalo futbolo“, „Pašėlusio krepšinio“, „Burbuliatoriaus“ varžybose. Daug gimnazijos mokinių dalyvavo tose varžybose, gynė ne tik gimnazijos, bet ir savo bendruomenių garbę.

Džiaugiamės, kad bendromis jėgomis galėjome prisidėti prie šventės ir ją paįvairinti.

Elena Vaitkuvienė, lietuvių kalbos mokytoja

Buvome aktyvūs
Buvome aktyvūs
Buvome aktyvūs
Ankstesnis straipsnis„Metų Mažvydietis 2022“
Sekantis straipsnisNacionalinės teisės žinių olimpiados finalas