Tarptautinė vaikiškos knygos diena

Tarptautinė vaikiškos knygos diena

Kovo 31 d. pradinių klasių mokiniai, o balandžio 4 d. – patys mažiausieji gimnazistai segėdami apyrankėmis, kurios liudijo jog vyksta renginys, skirtas Tarptautinei vaikiškos knygos dienai paminėti, rinkosi į aktų salę. Čia vyko knygų pristatymai. Pristatytos naujos knygos, parvykusios iš Knygų mugės, kaip mat buvo rezervuotos dar nepadėtos į lentyną!  

Bendradarbiaujant su Nemakščių filialo bibliotekininke Simona Macaityte vaikams buvo pristatyta Jovilės Jurkonytės knyga „Katino Horacijaus nuotykiai“. Tai nuotaikinga ir jautri pasaka, kurioje atskleidžiamas ypatingas katino Horacijaus gyvenimas, netikėta jo pažintis su seneliu, atnešusi į katinėlio gyvenimą ne vieną stebuklą! Ši knyga parodo kokia stipri yra slaptai sugalvoto noro galia.

Po to vyko kiekvienos klasės, „Pelėdžiukų“ ir „Boružėlių“ grupių pasirodymai. Knygų pristatymai buvo teatralizuoti, išsamūs ir informatyvūs. Sužinojome daug faktų ir skaičių apie bebrus, kaip gali kalbėti žąsinas Gagis, dramblio ir ežio draugystės istoriją, turėjome galimybę nusikelti į paslaptingą Hario Poterio pasaulį, sužinojome Tomo Dirgėlos šukuosenos paslaptį. „Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniai draugiškai rovė ropę, teatralizuotai pristatydami knygą „Ropė“. „Boružėlių“ grupės ugdytiniai pristatė pasaką apie stebuklingą pirštinę.

Po visų pristatymų katinas Horacijus įteikė vaikams po dovanėlę-užduotėlę – pratęsti jo svajonę!

Taip pat buvo nepamiršti visi, kurie dalyvavo akcijoje „Knygų Kalėdos“ ir padovanojo bibliotekai knygų. Džiugu, kad kalėdinis gerumas tęsiasi iki pavasario ir dovanų metas vis nesibaigia!

Su ikimokyklinukais ir priešmokyklinukais užbaigėme projektą „Knyga – tylus ir patikimas draugas“. Grupių koridoriuje įrengta bibliotekėlė vaikams dovanojo ne tik susidomėjimą knyga, bet tai – puiki atsipalaidavimo, nuraminimo priemonė, padedanti vystyti vaiko emocinę-socialinę, komunikacinę, pažintinę, intelektinę raidą. Pasakos ne vieną vaiką nukėlė į stebuklų pasaulį, iš kurio dar ilgai nesinorės grįžti.

Knyga – ne tik puiki atsipalaidavimo, nusiraminimo priemonė, bet yra tinkama ir pramogai – juk vaikiškoje knygoje susipina du pasauliai – išgalvotas ir realus, vyksta dideli ir maži stebuklai, veikėjai patiria neįtikėtinų nuotykių, pildosi jų slapčiausios svajonės.

Bibliotekininkė Zita Šaltė

Ankstesnis straipsnis„Skambi natelė – linksma dainelė“
Sekantis straipsnisVelykiniai margučiai kitaip