Panemunių regioninis parkas

Panemunių regioninis parkas

Nenurimstantys keliauninkai trečiokai gegužės 30 dieną aplankė Panemunių regioninį parką. Pasaulio pažinimo pamokose jau susipažinę su istorine pilių reikšme Lietuvos valstybės kūrimuisi ir gynybai, šiandien jie gyvai įvertino ne tik jų padėtį, bet ir grožį. Pirma sustojimo vieta – tai Panemunių regioninio parko direkcija ir informacinis centras. Susipažinę šiuolaikiškomis technologijomis pateikta parko infrastruktūra, jo lankytinas ir vertingas vietas, apžiūrėję Nemuno žvejų istorinį muziejų, keliavome toliau. Visu savo didingumu ir grožiu mus svetingai pasitiko atrestauruota Panemunės pilis. Ir kokia maloni staigmena įvyko čia: apžiūrinėjant parką iš vieno medžio drevės pradėjo kristi mažulyčiai ančiukai! Vaizdas neapsakomai mielas... Visi ančiukai laimingai apspito mamą antį ir sėkmingai nukeliavo į savo tolimesnę gyvenamąją vietą – pilies tvenkinį.

Nepaliko abejingų ir pati pilies ekspozicija: dvaro virtuvė su kvepiančios duonos kepaliukais, video siužetas apie pileis istoriją, senoviniai baldai ir drabužių kolekcijos, karceris po žeme... Ypač daug emocijų ir įspūdžių paliko kopimas į patį didžiausią pilies bokštą stačiais laiptais!

Ar dar kas nors galėjo nustebinti daugiau? Na žinoma! Tai Raudonės pilies įvairių menininkų dailės ekspozicijos, patrankos, Nemuno vingių ir gamtos vaizdas iš pilies bokšto apžvalgos aiškštelės ir, žinoma, pietūs gamtoje!

Dėkojame labai ištvermingoms mūsų mamytėms Aušrai ir Giedrei, kurios savo entuziazmu kelionėje skatino vaikus viskuo domėtis, draugiškai bendrauti ir atrasti!

Pradinių klasių mokytoja Milda Grinevičienė

Ankstesnis straipsnisEvakuacijos mokymai
Sekantis straipsnisMigracijos