Ketvirtokai atostogas pradėjo turiningai

Ketvirtokai atostogas pradėjo turiningai

Šiaulių „Rūtos“ šokolado muziejuje dalyvavo Kultūros paso edukaciniame užsiėmime ir patyrė šokoladą visais savo pojūčiais – klausa, rega, uosle, skonių ir lytėjimu! Čia ne tik išgirdome šokolado istoriją, praplėtėme žinias apie senųjų Centrinės Amerikos gyventojų kultūrą, Europos karalių ir Lietuvos dvarų gyvenimą, bet ir sužinojome, kaip kakavmedžio sėklos virsta šokoladu. Dabar jau žinome, kuo juodasis šokoladas skiriasi nuo baltojo! Patyrėme kūrybos džiaugsmą! Muziejaus dirbtuvėse pamatėme visą šokoladinių saldainių gaminimo procesą bei patys trumpam tapome šokolado meistrais! Derindami šokoladą su įvairiais pagardais savo rankomis gaminome šokoladinius saldainius ir čia pat juos ragavome.

Pakeliui aplankėme Žirklių muziejų, nustebinusį eksponatų gausa ir šeimininkų svetingumu.

Namo grįžome nešini pagamintų skanėstų lauknešėliu, parsivežėme puikių įspūdžių ir naujų žinių.

Mokytoja Virginija Ralienė

Ketvirtokai atostogas pradėjo turiningai
Ankstesnis straipsnisGedulo ir vilties diena
Sekantis straipsnisMetų mažvydietis 2023