Mepa pamoka II g klasėje „Europos Sąjungos jaunimas. Galimybės“

Mepa pamoka II g klasėje „Europos Sąjungos jaunimas. Galimybės“

Kuo šiandien Lietuvoje gyvena jaunas žmogus? Ar jis turi siekių, ar žino savo galimybes? Apie tai šiandien, sausio 19 d., diskutuota integruotoje II g klasės anglų kalbos MEPA pamokoje, kurios metu jaunosios MEPA ambasadorės kalbėjo apie Europos Sąjungos jaunimą, jaunimo organizacijas ir programas, 11 jaunimo tikslų bei Lietuvos jaunimo organizacijas, o Šaulių Sąjungos veiklas pristatė vienas iš II g klasės mokinių, kuris yra šios sąjungos narys.

Savo pristatyme jaunosios ambasadorės pabrėžė tai, jog ES savo jaunimo politika ir programomis siekia užtikrinti, kad jaunimas galėtų visapusiškai dalyvauti visose visuomenės gyvenimo srityse, stengiasi suteikti jauniems žmonėms daugiau galimybių siekti kokybiško išsilavinimo visose ES šalyse bei vieningoje darbo rinkoje. II g klasės mokinius labiausiai sudomino pranešimai apie studijų galimybes, Erasmus+ projektus bei savanorystės galimybes. Apie tai plačiau kalbėjo anglų k. mokytoja, kuri prisiminė vykdytus Erasmus+ mainų projektus, papasakojo apie įgytas patirtis, mokinių atsiliepimus. Taip pat mokiniai pasisakė apie savo patirtis dalyvaujant Jaunųjų Konservatorių lygos veiklose bei Šaulių Sąjungoje.

Per šią pamoką mokiniai gavo daug naudingos informacijos apie jaunimo politiką vykdomą ES, bei ugdė komunikacinę kompetenciją.

Mokytoja Reda Mėlinienė

Ankstesnis straipsnisPrizinė vieta rajoniniame konkurse
Sekantis straipsnisKalėdų stebuklas