„Žmogaus elgesys gamtoje – jo sielos veidrodis.“ /Viktoras Bergas/

„Žmogaus elgesys gamtoje – jo sielos veidrodis.“ /Viktoras Bergas/

Sausio 11 d. Kauno Juozo Grušo meno gimnazijoje vyko nacionalinio konkurso „Mano pasaulis – darniai Lietuvai“ atrankų etapas. Jame dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokinių komanda, kurią sudarė: Eglė Radžiūtė, Barbora Šaltytė, Viktorija Bredelytė, Gustė Masiulytė ir Gvidas Paukštys. Komandos dalyvavimą aktyviai palaikė ir šauniais plojimais skatino bei motyvavo: Ugnė Zubrickaitė, Lukrecija Stulgytė, Tajus Masiulis, Jogailė Zaksaitė ir Deimantė Tautkutė. Ne tik lydėjusi sėkmė, bet ir žinios lėmė, kad mūsų mokinių komanda, sėkmingai susirungusi su šešiais varžovais iš: Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos, Kauno r. Raudondvario gimnazijos, Kauno Saulės gimnazijos, Kauno technologijų mokymo centro, Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos ir Marijampolės profesinio rengimo centro, pateko į pusfinalį!

Šis konkursas, kurį organizuoja Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija, Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno rajono savivaldybės administracija, vyksta jau 12-tąjį kartą. Juo siekiama skleisti darnaus vystymosi vertybes, plėtoti žinias apie darnios plėtros koncepciją, lietuvių tautinį, kultūrinį paveldą. Atrankos etape klausimų plotis siekė nuo senovės lietuvių papročių iki pakrančių erozijos masto.

Mokslas neturi sienų. Žmogaus protas – neturi ribų. Belieka kasdien sau priminti, kad „Žmogaus elgesys gamtoje – jo sielos veidrodis.“

Chemijos mokytoja Žaneta Kalėjutė

Ankstesnis straipsnisPilietiškumo pagrindų pamoka Nemakščių seniūnijoje
Sekantis straipsnisPaminėjome Laisvės gynėjų dieną