ES kova su klimato kaita. Atsinaujinančios energijos šaltiniai

ES kova su klimato kaita. Atsinaujinančios energijos šaltiniai

Kovo 5 dieną geografijos pamokoje apie atsinaujinančią energetiką klausėme pranešimų šia tema. Visi matome, kad klimatas keičiasi. Žiemos primena rudenį, o vasarą neretai pasitaiko užtrukusių alinančių karščių. Ir anksčiau yra buvę, kad klimatas keisdavosi. Bet tai trukdavo šimtmečius, ar tūkstantmečius. Dabar per 50 metų intensyvios žmonijos veiklos, ji pasikeitė neatpažįstamai.

Pasaulis sunerimo. Daug dėmesio šiai problemai skiria ir ES. Merginos išnagrinėjo ir pristatė, kokius žingsnius daro ES. Apžvelgė klimato kaitos konferencijas pradedant Kioto protokolu, baigiant praėjusių metų rudenį vykusia konferencija Dubajuje. Jų priimtais sprendimais ir įžvalgomis. Po išsamaus pranešimo buvo įdomu pasiklausyti kito pranešimo. Ruošdamos šį pranešimą, mokinės atliko tyrimą. Aiškinosi, kaip Raseinių rajonas prisideda prie klimato kaitos mažinimo, kur ir kokius atsinaujinančius išteklius naudoja. Išaiškėjo, kad yra vėjo, saulės jėgainių. Gaminamas biokuras.

Pamoką baigėme spręsdami KAHOOT žaidimą. Klausimai buvo apie Raseinių rajono energetinę sistemą ir kitus atsinaujinančius išteklius.

Geografijos mokytoja Loreta Stulgienė

Ankstesnis straipsnisIlgalaikis ES biudžetas
Sekantis straipsnisIII vieta rajoninėje anglų k. olimpiadoje!