Tarptautinei rašytojų dienai paminėti

Tarptautinei rašytojų dienai paminėti

Idėjos nemiršta, jos kartais tik snaudžia, bet nubunda dar galingesnės, negu prieš tai. (A. Diuma)

2022 metų gruodžio mėnesį buvo paskelbta Kalėdinė iniciatyva „Laiškas knygos personažui“. Į šią iniciatyvą įsijungus lietuvių kalbos mokytojai Marytei Karpienei Kalėdų paštas sulaukė net 61 laiško.

Idėja „surišti“ mokinių rašytus literatūrinius laiškus į vieną visumą glūdėjo jau nuo perskaityto pirmo laiško, kuriame tiek nuoširdumo, meilės, rūpesčio ir atjautos. Kiekvienas laiškas buvo rašomas pasinaudojant informacinio laiško rašymo taisyklėmis. Laiškuose atsispindintis tikėjimas senolių išmintimi, kad Kūčių naktį pildosi visi stebuklai ir prakalba ne tik gyvuliai, bet atgyja ir knygų personažai, palietė mano, kaip iniciatyvos autorę, širdį. Kiekvienas, rašęs laišką, sulaukė ranka rašyto atsakymo, juk Kalėdos – stebuklų metas.

Tarptautinės rašytojų dienos proga, kuri minima kovo 3 dieną, ši idėja – išleisti rankraščių knygutę buvo įgyvendinta. Visi jaunųjų rašytojų išgyvenimai, būsenų liudijimai, viltys ir tikėjimai „sugulė“ į šias dvi knygutes. Ačiū viršelio autorei dailės ir technologijų mokytojai Irenai Kliknienei.

Rašykime laiškus. Nuoširdžius, šiltus, kupinus meilės, tikėjimo ir įkvėpimo. Vedžiokime atpratusiais pirštais plunksną po popierių, ir pajausime, kaip atgyja mūsų širdys.

Bibliotekininkė Zita Šaltė

Ankstesnis straipsnisKaziuko mugė gimnazijoje
Sekantis straipsnisIlgalaikis ES biudžetas