Europos diena gimnazijoje

Europos diena gimnazijoje

Gegužės 9 d. dauguma Europos valstybių švenčia Europos dieną. Europos diena – kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Šią dieną minimos istorinės Šumano deklaracijos metinės. R. Šumano pasiūlymas laikomas dabartinės Europos Sąjungos užuomazga.

Jau 20 metų, kai Lietuva yra Europos Sąjungos narė. Šią svarbią Lietuvai datą, Raseinių r. Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijos mokiniai paminėjo įvairiai. Aštuntokai šventine nuotaika dalinosi kartu su miestelio bendruomene. Mokiniai aplankė miestelio įstaigas, kalbino gatvėje praeivius, diskutavo. Pokalbius pradėjo nuo klausimų apie ES. Už atsakymus dovanojo pačių pagamintas vėliavėles. Šventinei nuotaikai sukurti padovanojo balionus. Labiausiai balionais džiaugėsi mažieji nemakštiškiai. Džiugu, kad visi kalbinti žinojo, kuo ypatinga gegužės 9-oji diena. O jei ko nežinojo – priminė mokiniai. Buvo smagu matyti nustebusius gyventojų veidus, šypsenas.

Šeštokai geografijos pamokoje sprendė kryžiažodį apie ES valstybes, žaidė dėlionę. Visi mokiniai už teisingai atliktas užduotis gavo po balioną. Devintokai ir dvyliktokai žiūrėjo filmą „Gyvūnų karalystė“, kurį dovanojo Europos Parlamento biuras Lietuvoje.

Ši diena buvo kitokia visiems: ir mokiniams, ir miestelio gyventojams. Nors ir lynojo lietus, tačiau šypsenos šildė visus.

Geografijos mokytoja Loreta Stulgienė

Ankstesnis straipsnisMepa pamoka. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena
Sekantis straipsnisMepa pamoka. Paminėjome Europos dieną