„Paskaitykime kartu“

„Paskaitykime kartu“

Nuo vasario mėnesio su ikimokyklinio ugdymo mokytoja Regina Zudmoniene ir ikimokyklinio ugdymo grupės ugdytiniais vykdėme projektą „Paskaitykime kartu“. Projektas truko tris mėnesius. Per visą šį laiką buvo perskaityta 12 knygų, tiek pat pravesta edukacijų, kurios paįvairina knygos skaitymo prasmę, jos mintį ir tikslus. Džiugu, jog į šį projektą įsijungė ugdytinių tėveliai, gimnazijos mokiniai, mokytojų padėjėjos, Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos, informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkės, taip pat Nemakščių filialo bibliotekininkė.

Šio projekto metu ugdėsi visos vaikų gebėjimų pasiekimų sritys: mokėjimas mokytis, emocijų suvokimas ir raiška, santykiai su suaugusiaisiais, santykiai su bendraamžiais, sakytinė kalba, aplinkos pažinimas, meninė raiška, estetinis suvokimas, iniciatyvumas ir atkaklumas, problemų sprendimas, kūrybiškumas, fizinis aktyvumas. Vykdant šį projektą, vaikai tapo drąsesni, smalsesni, gebantys ilgesnį laiką susikaupti, pagerėjo vaikų kalba. Knygų skaitymas netradicinėse aplinkose tapo įdomesnis ir padėjo vaikams atsipalaiduoti, išklausyti, susikaupti, bendrauti. Įsijungę į įvairias edukacines veiklas patyrė daug gerų emocijų, mėgavosi kūrybiniu procesu. Jau vaikai žino, kad knygas reikia mylėti ir saugoti, negalima jų mėtyti, plėšyti, teplioti, o knygai „susirgus“, ją reikia „gydyti“.

Šiemet, minint mūsų valstybinės kalbos 120-ąsias metines, mažųjų ugdytinių perduodama meilė knygai, lietuviškam žodžiui – tai puikus pavyzdys mūsų ateities kartoms. Tik mylėdami, gerbdami lietuvišką žodį, knygą, išsaugosime savo tautos dvasią.

Bibliotekininkė Zita Šaltė

Ankstesnis straipsnisVėl prizinės vietos
Sekantis straipsnisEdukacinė išvyka