Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas

Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas

Rugsėjo 25–27 dienomis I g klasės gimnazistai dalyvavo Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursuose (PGĮK), kuriuos kartu įgyvendina Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS), Krašto apsaugos bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Tris dienas trunkančiuose kursuose gimnazistai mokėsi teorinių ir praktinių išgyvenimo įgūdžių ekstremaliose situacijose. Mokiniai sužinojo ką turėti namuose ir ką susidėti į kuprinę, kai reikia evakuotis, kaip pasistatyti palapinę, susikurti laužą ir kaip pasigaminti maisto lauko sąlygomis, kaip gelbėti sužeistąjį karo sąlygose, stabdyti kraujavimą naudojant turniketą, kaip atlikti dirbtinį širdies masažą.

Trečiąją mokymų dieną prie mūsų prisijungė II g klasės mokinė Eglė, 2-osios rinktinės Raseinių rajono Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijos jaunųjų šaulių būrio vadė, kuri dalijosi praktiniais įgūdžiais ir padėjo organizuoti žygį po apylinkes, kurio metu devintokai pademonstravo įgytus gebėjimus ir išmėgimo taiklumą šaudymo metu.

Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursą baigę gimnazistai kritiniu atveju žinos, nuo ko pradėti, neišsigąs, nepasimes ir mokės pasirūpinti savimi ar padėti artimiesiems.

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja Ineta Stankuvienė

Ankstesnis straipsnisINTEGRUOTŲ VEIKLŲ DIENA, SKIRTA EUROPOS KALBŲ DIENAI PAMINĖTI
Sekantis straipsnisSveikatiada 2024