BENDRADARBIAUJANČIŲ KLASIŲ SUSITIKIMAS

BENDRADARBIAUJANČIŲ KLASIŲ SUSITIKIMAS

Birželio 20 d. 6 klasės mokiniai susitiko su bendraamžiais iš Kelmės Kražantės progimnazijos. Jie yra projekto „Bendradarbiaujančios klasės“ draugai. Šį kartą naujiems draugams pristatėme savo klasę, gimtąjį Nemakščių miestelį – mažąją Lietuvos kultūros sostinę 2022.

Pirmiausiai apsilankėme Aštuonračio muziejuje. Čia mokiniai susidomėję apžiūrinėjo viską iš eilės: susipažino su kalvio, ugniagesio, gydytojo ir žemdirbio senoviniais darbo įrankiais. Labai sudomino motociklų ir senovinės technikos ekspozicijos. Buvo smagu įlipti į patį aštuonratį ir jame pasėdėti.

Bendraamžiai išgirdo Nemakščių atsiradimo istoriją, miestelio vystymosi raidą. Užsukome aplankyti akmenų ekspozicijos, kur surašyti visi Nemakščių seniūnijos jau be gyventojų likę kaimelių pavadinimai. Stabtelėjome prie ypatingos architektūros Švč. Trejybės bažnyčios, Lurdo. Kartu pasidžiaugėme plenero „Nemakščių ratai“ darbais. Nepamiršome pasigirti ir savo gimnazija: parodėme gražias jos erdves, pristatėme organizuojamas veiklas, pasidžiaugėme pasiekimais. Laikas prabėgo labai greit! Susitikimo pabaigoje laukė viktorina. Pralaimėtojų nebuvo, nugalėjo draugystė.

Atsisveikinome linkėdami vieni kitiems gražių atostogų ir likome laukti kitų susitikimų Kelmėje.

                                                                                               6 klasės vadovė Genovaitė Jankauskaitė

Ankstesnis straipsnisLaimėjimai šokių konkurse
Sekantis straipsnisMOKSLO METŲ UŽBAIGIMO ŠVENTĖ ,,SU ŠYPSENA Į VASARĄ!“