MEPA projekto pamoka „Kultūrų įvairovė“ I g klasėje 

MEPA projekto pamoka „Kultūrų įvairovė“ I g klasėje 

Vykdant projektą Mokyklos Europos Parlamento Ambasadorės I g klasės mokiniams buvo organizuota anglų k. pamoka „Cultural Diversity“. Pamokos pradžioje pabandėme padiskutuoti apie tai, ką reiškia žodžiai „Kultūra“, „Kultūrų įvairovė“. Nors pačios sąvokos mokiniams buvo daug kartų girdėtos, bet diskutuojant buvo išsiaiškinta ir nemažai naujų dalykų. Visi sutiko, kad kultūra tai vertybės, religija, kalba, simboliai, tradicijos, papročiai, elgesys, būdingas tam tikroje geografinėje vietovėje gyvenantiems žmonėms, o kultūrų įvairovė reiškia, kad pasaulyje egzistuoja daugybė tautų, turinčių skirtingą rasę, kalbą, papročius ir tradicijas. Maistas, kurį mes valgome, muzika, kurios klausome, rūbai, kuriuos dėvime – visa tai yra nulemta skirtingų kultūrų. Mums yra svarbu suprasti, kad šiandieninėje globalioje visuomenėje yra svarbu pažinti, suprasti, gerbti kitokias bendruomenes ir mokytis iš jų.

Kitoje pamokos dalyje pabandėme išsiaiškinti, ką daro ES institucijos, skatindamos kultūrų įvairovę Europos Sąjungoje. O tai yra įvairūs kultūriniai projektai, remiantys šalių kultūrų ir kalbų įvairovę, įvairias meno sritis bei menininkus, kultūrinių objektų renovaciją bei jų panaudojimą edukaciniams tikslams. Taip pat pamokoje išsiaiškinome, kad ES siekia išsaugoti šalių kultūros paveldą ir įvairovę bei skatina kuo daugiau žmonių atrasti ir pažinti skirtingų tautų kultūros lobius.

Šios pamokos metu diskutuodami tarpusavyje mokiniai gvildeno aktualią temą bei tobulino pažinimo, komunikavimo, pilietinę kompetencijas.

Anglų k. mokytoja Reda Mėlinienė

Ankstesnis straipsnisRajoninėse lengvosios atletikos trikovės varžybose 1 vieta
Sekantis straipsnisGimtinės spalvos