Išvyka į Kauno Kazio Binkio teatro dokumentinį/prevencinį spektaklį „Spąstai“

Išvyka į Kauno Kazio Binkio teatro dokumentinį/prevencinį spektaklį „Spąstai“

Spalio 18 d. minima Europos Sąjungos kovos su prekyba žmonėmis diena, kurią nuo 2007 metų pasiūlė minėti Europos Parlamentas ir Europos Komisija. Šios dienos minėjimo tikslas – skleisti žinią apie prekybos žmonėmis pavojus. Todėl neatsitiktinai, o siekiant tikslo – kalbėti apie prekybą žmonėmis reiškinį ir šviesti mokinius apie galimus pavojus, Mokinių savivaldos ir MEPA ambasadorių klubo mokiniai vyko į Kauno Kazio Binkio teatro dokumentinį/prevencinį spektaklį „Spąstai“.

Spektaklyje aktorių lūpomis prabilo tapusieji prekybos žmonėmis aukomis. Mokiniai išgirdo, pamatė ir pajuto, ką iš tiesų patiria išvežami vogti, prostitucijos aukos ir kitaip išnaudojami beteisiai. Situacijų vaidyba aktoriai papasakojo istorijas kaip nukentėjusieji pateko į spąstus ir ką ištrūkę išrėktų, kad kitiems to netektų patirti: „O kodėl jūs tylite, kodėl jūs nieko nesakote?“ .

Prieš spektaklį kalbėję specialistai pateikė Lietuvos žmonių patekusių į prekyba žmonėmis pinkles statistiką, mokiniai išgirdo socialinių darbuotojų bei teisėsaugos atstovų patirtis.

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja Ineta Stankuvienė

Ankstesnis straipsnisMEPA projekto pamoka penktoje klasėje. 2022.10.20
Sekantis straipsnisSudalyvavom akcijoje