Vaikų Velykėlės

Vaikų Velykėlės

Gimnazijos pradinukai nekantriai laukė Šv. Velykų, savo piešiniais, puokštėmis dekoravo mokyklos erdves, puošėsi savo klases.

Po velykinių atostogų į mokyklą vaikai rinkosi su nuo Velykų išsaugotais margučiais. Kokios gi Velykos be Vaikų Velykėlių? Prisiminėme Velykų tradicijas ir papročius, margučių marginimo raštus, jų simboliką. Mokiniai kruopščiai išmargino popierinius margučius ir visi kartu papuošėme Didįjį margutį. Dalyvavo fotosesijoje prie didžiojo margučio. Nuotraukos išsiųstos į respublikinį konkursą „Vaikų Velykėlės 2022“.

Šventinę nuotaiką dar labiau sustiprino gimnazijos direktorės teikiamos padėkos, diplomai. Dauguma pradinukų buvo apdovanoti už dalyvavimą rajoniniuose, respublikiniuose konkursuose bei renginiuose.

Džiugių emocijų suteikė ir margučių ridenimo varžybos. Visi rungėsi klasėse, o II ridenimo ture varžėsi klasių geriausieji ridentojai. Ridenimo karaliaus titulai atiteko trečiokėms Gabrielei Lukošiūtei, Gabrielei Jovaišaitei ir pirmokėms Miglei Šidlauskaitei, Kotrynai Karvelytei. Mergaitės apdovanotos saldžiais prizais, o visi dalyviai – projekto „Švieskime vaikus“ dovanotomis knygomis.

Šis renginys puoselėja senas lietuviškas tradicijas, ugdo tautišką vaikų mąstyseną ir bendrumo dvasią. 

Pradinių klasių mokytoja Lina Stasiulevičienė

Vaikų Velykėlės
Vaikų Velykėlės
Vaikų Velykėlės
Vaikų Velykėlės
Vaikų Velykėlės
Vaikų Velykėlės
Vaikų Velykėlės
Ankstesnis straipsnisDalyvavome Nacionaliniame miškasodyje
Sekantis straipsnisAkcija „1000 ąžuolų Lietuvos mokyklose“